تاثیر درمان افسردگی بر بیماری های قلبی
در صورت درمان افسردگی بروز اختلالات ضربان قلب پس از سکته قلبی در حد قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند و طول عمر بیمار افزایش خواهد یافت. با توجه به اینکه معمولاً چند هفته طول می کشد تا پس از شروع داروهای ضد افسردگی اثرات درمان ظاهر شود باید این بیماری در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود و تحت درمان قرار گیرد. نکته مهم آن است که در بیماران مبتلا به انواع بیماری های قلب و عروق چه رابطه ای بین افسردگی و ضربان قلب وجود دارد ولی به نظر می رسد با تحقیق بیشتر در این زمینه علاوه بر درک بهتر از علت به وجود آمدن بیماری های قلب و عروق به اطلاعات زیادی هم درباره بیماری افسردگی می توان دست یافت.
دوستداران نوشیدنی های گازدار بخوانند
بر اساس گزارش پژوهشگران، نوشیدنی های گازدار، حتی انواع رژیمی آنها می توانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت را افزایش دهند. پژوهشگران در طول تحقیقات خود متوجه شده اند بزرگسالانی که در روز یک یا چند قوطی نوشیدنی گازدار می نوشند، 50 درصد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به مشکلات متابولیکی ( سوخت و ساز) مانند جمع شدن چربی بیش از حد در اطراف کمر، کاهش میزان کلسترول خون، فشار خون بالا و موارد دیگر خواهند بود. به عقیده پزشکان کسانی که به مشکلات متابولیکی دچار می شوند، خطر ایجاد بیماری قلبی و یا سکته در آنها افزایش پیدا می کند، همچنین قابل ذکر است که اسید فسفریک موجود در نوشابه های گازدار که برای طعم دهی به آنها اضافه می شود، به شدن بافت استخوانی را مورد حمله قرار داده و موجب کاهش شدید تراکم و استحکام استخوان می شود. تحقیقی که اخیراً بر روی دو نوشابه گازدار کوکاکولا و پپسی ساخت آمریکا انجام گرفته، نشان داده میزان اسید فسفریک موجود در این نوشابه ها 200 برابر حد مجاز بیشتر است.
تاثیر ورزش کردن بر سلامت مغز
ورزش می تواند موجب شکل گیری سلولهای عصبی جدید در مغز شود و کارآیی و عملکرد مغز را بهبود می بخشد. در سوئد یکی از ویژگیهای ورزش کردن عوارض نداشتن آن است در حالی که اکثر داروهای مورد استفاده در درمان بیماری های مختلف مغزی با بروز عوامل زیاد همراه هستند. به گفته محققان ورزش کردن موجب افزایش تعداد سلولهای عصبی در بخش هایی از مغز می شود که به طور معمول در حافظه و یادگیری نقش دارند. به این ترتیب توصیه به ورزش در بیمارانی که افسرده هستند می تواند به درمان آنها کمک کند به نحوی که با ورزش کردن می توان مقدار کلی داروی مورد استفاده را در حد قابل ملاحظه ای در بیماران کاهش داد. با توجه به عوارضی که داروهای مورد استفاده در درمان افسردگی دارند می توان گفت توصیه به ورزش کردن در بیماران افسرده تا چه حد می تواند اهمیت داشته باشد.